En god, gammeldags landtur i parken kan gjøres på utallige vis. Her er noen knep som (nesten) garanterer et vellykket måltid i naturen.

For det første, en landtur eller piknik er ikke ment å være mosjon, men mat og rekreasjon. Ikke gjør turen for lang eller krevende. Målet er å nyte mat og drikke under åpen himmel, med færrest mulig plager og bekymringer.

For det andre, enkelt er bra. Krystallglass med stett, porselen og sølvtøy kan med hell legges igjen hjemme. En landtur skal være enkel. Det holder med to brødskiver som inntas bak en busk i haven. (Men prøv parken isteden, det smaker enda bedre der!)

Istedenfor å lage smørbrød hjemme, kan man ha med ulike typer pålegg og salater i hver sin pose, og la alle lage sine egne smørbrød i parken. Jo mer som er klart til bruk når man kommer frem, desto bedre er det.


Foto: Matprat.no

Pasta

Pastaretter er smakfulle og de holder seg godt i piknikkurven.


Foto: Matprat.no

Spekemat

Spekemat er en sikker vinner på utflukt i parken, spesielt på varme dager. Spekematen holder seg godt i høye temperaturer. Prøv gjerne helt fenalår eller spekeskinke. Å sitte og spikke i dem med en kniv er trivelig. Sørg for å være forsiktig med skarpe kniver i kurven. Pakk dem inn, og legg dem gjerne i en plastboks med lokk, så er de hverken farlige eller kan skade annen innpakning i kurven.


Foto: Matprat.no

Frukt og grønt

Frisk frukt er godt etter maten. Bland en enkel fruktsalat og ha sitronsaft over, så holder det seg friskt lenger. Om du har noe kaldt i kurven, vil salaten ha godt av å ligge inntil.


Termosen - din beste venn

Termosen er din beste venn på landtur. Pølser er glimrende turmat, og trekker du wienerpølser hjemme, kan du ha dem i en termos. Fyll termosen med vannet pølsene er varmet i, og legg deretter i pølsene. Vil du ha med en kald suppe, kan den også fylles på termos.


Smarte tips

  • Juicekartonger og vannflasker kan oppbevares i fryseren før man legger ut på tur. På den måten er man sikret kald drikke når man kommer frem, i tillegg til at de fungerer som kjøleelementer.
  • Ta med både noe salt og søtt, det kan være nyttig med begge deler hvis det er varmt og man har brukt energi.
  • Spekemat er godt egnet på varme dager. Melkeprodukter, derimot, kan være en utfordring.
  • Ikke kast ekstra pakninger med salt, pepper, ketsjup, sukker og så videre fra gatekjøkken eller restauranter, de er fine å ha med på tur.
  • Sjekk alltid været før du legger ut på tur.
  • Sørg for at landturen din aldri forstyrrer eller ødelegger for hverken dyr eller planter på det utvalgte stedet.
  • Antibakterielle midler, tørkepapir og våtservietter kan være nyttig å ha med. Førstnevnte bør alltid brukes før mat håndteres ute i naturen.
  • Ta med et par poser til søppel.
  • Ikke glem at bestikk og annet skal pakkes ned igjen etter bruk. Ha derfor alltid med plastikk og papir til å tørke av med og pakke inn i.
  • Ta med folie eller plastposer for å pakke inn rester som skal være med tilbake.
  • Det er ikke skygge overalt. Husk solkrem, skyggelue og solbriller.
  • Insektmidler og førstehjelpsskrin kan være nyttig.
  • Et skikkelig teppe er viktig. Da holder du insekter unna og isolerer mot eventuell fukt og kjøling fra bakken.
  • Kast aldri matrester eller annet avfall i parken!

Sosiale medier

Følg oss på Facebook!

Følg Kulåsparken på Facebook!

Back to Top